Siz değerli misafirlerimizi belirlediğimiz duraklardan aldıktan sonra müzik eşliğinde yolculuğumuz başlayacaktır.
Sabah erken saatlerde araç içi kahvaltımızı aldıktan sonra Bolu güzergahında ilk olarak Bolu Yedigöller milli Parkı gidiyoruz.
GÖLCÜK TABİAT PARKI'NDA YAPILABİLECEKLER;
yedigöller Gezinizde Fıstık Gibi Piknik Alanlarının Tadını Çıkarın
Göllerin Etrafında Doğayla İç İçe Yürüyüş Yapın
Yedigöller milli Parkı’nı Seyir Tepelerinden İzleyin
İlkbahar ve Sonbahar Renklerini Barındıran Muazzam Fotoğraflar Çekin
Bolu yedigöller milli parkı programının ardından öğle yemeğini alçağımız restoranda geçiyoruz.
Öğle yemeğimizin ardından Gölcük Milli Parkına gidiyoruz.
Gölcük; Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Devlet Konukevi" olan şirin bir yapı bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant, kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit ve bungalov tipi konaklama tesisleri bulunmaktadır. Göl ve etrafı “Tabiat Parkı” olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir.
Gölcük de verilen serbest zamanın ardından Karabük ‘ e doğru konaklayacağımız otele geçiyoruz.Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra siz değerli misafirlerimizi dinlenmesi için serbest bırakıyoruz.
Sabah erken satlerde kahvaltımızı aldıktan sonra turumuzun iki etabından ilki olan Safranbolu Bölgesi’ni geziyoruz.
Tarih boyunca çeşitli uygarlıkların egemen olduğu Safranbolu, sırayla Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Helenistik krallıklar, Romalılar, Selçuklular ve Türk beylikleri hâkimiyetine girmiştir. 1460 yılında son kez Osmanlı topraklarına katılan Safranbolu, 19. yüzyılın sonlarında Osmanlıların Kastamonu iline bağlıydı. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından, 1927 yılında Zonguldak iline bağlanan Safranbolu, 1995 yılında il olan Karabük'ün sınırları içine alındı. Halkının büyük bölümü Karabük'te ve özellikle Karabük Demir-Çelik Fabrikası'nda çalışan Safranbolu ilçesinde, ticaret ve tarımsal faaliyetler gerilemiştir. İlçe topraklarının %15′inde tarım yapılır. Yetiştirilen başlıca ürünler; buğday, arpa, elma ve üzümdür. İlçeye adını veren "safran" üretimi eski önemini yitirmiştir. Önemli sayılabilecek zengin ormanlara sahip Safranbolu, doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüler.
Öğle yemeğimi için Safranbolu merkezdeki serbest zamanın ardından Amasra’ya doğru hareket ediyoruz.
Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğumuz sonrası turumuzun ikinci etabını gerçekleştiriyoruz.
Amasra’ya ilk vardığımızda Öncelikle yol üzerinde, Roma Dönemi'ne ait ve ülkemizde tek yol anıtı olma özelliğine sahip “Kuş Kayası” yol anıtını ziyaret ediyoruz.
Daha sonrası Amasra merkeze varıp buradaki tur programımızı gerçekleştiriyoruz.
Fatih Sultan Mehmet tarafından dünyanın gözü anlamına gelen “Çeşm-i Cihan” sıfatına layık görülen Amasra, Bartın ilinin kuzeyinde yer alıyor. Türkiye’nin ilk turizm kasabası olan Amasra, 1940 yılından bu yana turistler için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
Saat 16.45 Amasra da turumuzu sonlandırıp Konya’ya doğru hareket ediyoruz.
Gece saatlerinde Konya’ya varıp turumuza katılan misafirlerimizle başka bir Little Joy Turizm organizasyonunda yeniden görüşmek için vedalaşıyoruz.
İlk yorumu siz yapın