BURSA GÖLYAZI TURU
Konya Çıkışlı Günübirlik Bursa Gölyazı Turu
Eşsiz tarihi mekanları ile büyüleyen Osmanlı Devletinin başkentlerinden Bursa
Bu turumuz Konya Çıkışlı Bursa turudur.
Günübirlik Bursa Turu
KONYA ÇIKIŞLI GÜNÜBİRLİK BURSA - GÖLYAZI TURU
Bursa'nın meşhur sokakları ve tarihi kültürel zenginlikleri adeta ziyaretçilerine zamanda yolculuk yaptırıyor. Cumalıkızık sokaklarında gezerken, kendinizi Osmanlı döneminde hissedebilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER:
Cumalıkızık Köyü - Gölyazı - Uluabat Gölü - Aziz Panteleimon Kilisesi - Gölyazı Kültür Evi - Ağlayan Çınar - Gölyazı Hamamı - Faik Bey Konağı - Tophane - Osman Bey ve Orhan Gazi Türbeleri - Yeşil Camii ve Türbesi - Ulu Camii
HAREKET SAATLERİ:
Anıt Devlet Tiyatrosu Önü: 02.00
Kule (Özkaymak Otel Önü): 02.15
Otogar (İstikbal Önü - Büyük Göbek): 02.30
Bosna Hersek Mahallesi (Migros Önü): 02.45
Tura Nasıl Kayıt Yapılır ?
1. Seçenek Web Sitemiz : Rezervasyon yapın bölümünden önce tarih ve kişi sayısı seçerek rezervasyonunuzu web sitemizden EFT- Havale veya Kredi Kartı Yöntemini Seçerek yapabilirsiniz.
2.Seçenek Whatsapp üzerinden Rezervasyon yapabilirsiniz.
3.Seçenek Ofisimizi ziyaret ederek yapabilirsiniz.
Kredi Kartına 3-6- 9- 12 Taksite varan seçeneklerle.
BİLGİ VE REZERVASYON :
0850 305 92 42
0332 606 27 42
TUR PROGRAMI TURU
Yukarıdaki hareket noktalarımızdan hareketle Konya dan Cumalıkızık ' a hareket ediyoruz.
Cumalikizik da alacağımız serpme köy kahvaltısı sonrasında ilk gezi noktamız Cumalıkızık Köyü (Cumalıkızık yerleşiminin güney doğusunda Uludağ eteklerindeki Ihlamurcu mevkiinde Bizans devrine ait bir kilise kalıntısı 1969 yılında tespit edilmiştir. Kilise kalıntısının yüzeyde rastlanan bazı mimari parçaları Bursa yakınlarında kurulan Osmanlı Beyliği kuruluşundan kısa zaman sonra bölgeye hakim olmayı başarmış, 1326 yılında Bursa’yı, 1331 yılında İznik’i fethederek yörede varlığını kesin olarak kabul ettirmiştir. Cumalıkızık vakıf köyü olarak kurulmuştur ve bu özelliğini yerleşim dokusu konut mimarisi, yaşam biçimine yansıtmıştır. Uludağ’ın kuzeyindeki dik etekler ile vadilerin arasında sıkışıp kalan yöre köylerine bu konumlarından dolayı “kızık” adı verilmiştir. Köylerin birbirlerinden ayrılması için de dereye yakın olanına Derekızık, Fidye verene Fidyekızık ve Kızık köylerinden topluca gidilerek cuma namazı kılınan köye de Cumalıkızık adları verilmiştir) gezisi ve ardından, Edirne alınana kadar Osmanlı devletine başkentlik yapmış ve ilk Osmanlı parasının bastırıldığı Bursa’yı gezmeye başlıyoruz. İsmini Bitinya Kralı Prusias’tan alan şehirde ilk durağımız Osman Bey ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane tepesi ziyaretimiz Yeşil Camii (Türbesi) ve Ulu Camii ziyaretimizi tamamlayarak dileyen misafirlerimiz ile öğle yemeğimizi meşhur Bursa İskender’inden yiyerek (ekstra) değerlendireceğiz. Yemek sonrası Gölyazı'ya hareket ediyoruz.Zeytin ağaçları arasında Gölyazı'ya ilerlerken girişte restore edilen yel değirmeni karşılıyor bizleri. Muhteşem Gölyazı ve Uluabat Gölü manzarasında bölge hakkında bilgi alıp, dileyen misafirlerimiz ile kahvaltı alacağımız (Ekstra) yere doğru geçiyoruz. Daha sonrasında fotoğraf çekmek için gezmeye devam ediyoruz. Anadolu Rum Ortodoks kiliselerinin önemli ve özgün örneklerinden olan Aziz Panteleimon Kilisesi hemen yanında Gölyazı Kültür Evi ve Göl Yazıevi'ni geziyoruz. Yürüyerek köyün meydanında bulunan Ağlayan Çınarı görüp rehberimizden hikayesini dinledikten sonra köprü ile yarımadaya geçiyoruz. Şimdi restore edilip kafe olan tarihi Gölyazı Hamamı'nı ve Camisi'ni, tarihi surları Uluabat Gölü'nden avlanan balıkların 100 yıldır satıldığı mezatı, restore edilen Faik Bey Konağı'nı 250 yıllık Rum evlerini rehberimizin anlatımıyla gezip meydanda dileyen misafirlerimiz ile çay molası veriyor ve turumuzu sonlandırarak Konya'ya dönüş yolculuğuna geçiyoruz.
İlk yorumu siz yapın