Little & Joy Turizm

Little & Joy Turizm
0850 305 92 42 - [email protected]

KONYA ÇIKIŞLI KAPSAMLI GAP TURU

Konya çıkışlı kapsamlı GAP turu ile Mezopotamya’nın eşsiz tarihini ve kültürünü…
  • MİDYAT
  • MARDİN
  • ŞANLIURFA
  • GAZİANTEP
  • DİYARBAKIR
  • HALFETİ

KAPSAMLI GAP TURU

İnsanlık tarihinde çok uzun yıllar beşiklik eden Güneydoğu Anadolu’nun Mezopotamya Topraklarına yolculuk vakti.
Peygamberler şehri olan Şanlı Urfa…
Tarih Kokan kendine özgü mimarisi ile masal şehri Mardin…
Doğunun Paris’i Diyarbakır…
Dünyaca ünlü mutfağıyla damağınızda unutamayacağınız lezzetler diyarı Gaziantep ..
Doğunun tüm güzelliklerini görebileceğiniz muhteşem bir tur…

GEZİLECEK YERLER

ŞANLIURFA:Halfeti-Göbeklitepe-Hz. Eyüp Peygamber Sabır Makamı- Baharatçılar Çarşısı-Balıklı Göl- Ayn Zeliha Gölü-Sıra Gecesi-
 MARDİN:Kasımiye Medresesi- -Eski Mardin Evleri-Ulu Camii-Eski P.T.T Binası-Eski Pazar - Midyat
DİYARBAKIR:Diyarbakır Surları–Diyarbakır Ulu Camii-Ulu Camii -Hasan Paşa Hanı- 
 GAZİANTEP:Zeugma Mozaik Müzesi(opsiyonel) – Gaziantep Kalesi (Panaromik)– Bakırcılar Çarşısı-Almacı Pazarı– Yeni Han

Hareket Saatleri :

Perşembe Günü Hareket

Bosna Migros Önü :22:00
Otogar (İstikbal Önü) :22.15
Kule (Tramvay Durağı) :22.30
Anıt (Devlet Tiyatrosu):22.45

Dönüş Pazartesi Sabahı Gerçekleşmektedir

TUR FİYATLARI

2 VE 3 KİŞİLİK ODADA YETİŞKİN FİYATI :  12.000₺

TEK KİŞİLİK ODA FİYATI: 16.200₺

0-2 YAŞ ÜCRETSİZ

3-5 YAŞ: 7200₺

6-11 YAŞ: 8400₺


BİLGİ VE REZERVASYON : 

0850 305 92 42
 0332 606 27 42 


TUR PROGRAMI



1 Gün | GAZİANTEP – ŞANLIURFA

GAZİANTEP – ŞANLIURFA

1.GÜN : Halfeti- Balıklı Göl- Ayn Zeliha Gölü-Gaziantep- Zeugma Mozaik Müzesi (opsiyonel) – Antep Kalesi – Bakırcılar Çarşısı-Almacı Pazarı– Yeni Han

Perşembe günü belirlenen saatlerde siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra sabah 06.30-07.00 da kahvaltımızı alacağımız restoranta geçiyoruz.
Kahvaltımızı aldıktan sonra siz değerli misafirlerimizle Güney Doğu turumuz başlıyor.
İlk olarak Gaziantep bölgesine geçiyoruz.
Kahvaltımızın ardından Gaziantep'te ilk olarak Antep Kalesi (Restorasyonda Panoramik) – Bakırcılar Çarşısı-Almacı Pazarı- Millet Hanı – Yeni Han rehberimizle geziyoruz ve ardından serbest zaman veriyoruz. Sonrasında ise Zeugma Müzesini(opsiyonel) geziyoruz. Halfeti'ye doğru yola çıkıyoruz. Tekne turunu gerçekleştirdikten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizden sonra rehberimiz Balıklı göl ve Ayn Zeliha gölü gezip İsotçular çarşısına uğruyoruz, günümüzü burada noktaladıktan sonra otelimize geçiyoruz. Misafirlerimiz ile sıra gecesine geçiyoruz.


Konaklama: VİZYONPARK OTEL VB.

2 Gün | Şanlıurfa - Mardin

ŞANLIURFA - MARDİN

 Hz Eyüb Sabır Makamı - Göbeklitepe - Deyrulzefran Manastırı - Kasımiye Medresesi - Eski Mardin - Ulu Cami - Eski PTT

Sabah kahvaltımızı otelde aldıktan sonra önce otobüsümüze valizlerimizi yerleştiriyoruz. Şanlıurfa'da bulunan Hz. Eyüp Peygamber Sabır Makamını ziyaret ediyoruz sonrasında Göbeklitepe'ye doğru hareket ediyoruz. Sonrasında ise Mardin'e geçip öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından 2021 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Deyrulzafran Manastırını ziyaret ediyoruz. Ardından Artuklular döneminde yapımına başlanan medresenin inşası Timur dönemindeki Moğol saldırıları nedeniyle yarım kalmış, 15. yüzyılın sonlarında Akkoyunlu sultanı Kasım ibn Cihangir döneminde tamamlanan Kasımiye Medresesini ziyaret ediyoruz. Sonrasında ise Eski Mardin',i Ulu Camii'yi ve eski PTT binasını (opsiyonel) ziyaret ederek akşam yemeğimizi otelde almak üzere otele geçip dinleniyoruz.


Konaklama: MARDİN RAYMAR OTEL VB.

3 Gün | Mardin - Diyarbakır

MARDİN - DİYARBAKIR

 Midyat –Sıla Konağı – Telkariciler Çarşısı - Ulu Cami - Hasanpaşa Hanı - Dört Ayaklı Minare
Sabah kahvaltımızı otelde alarak Midyat'a doğru hareket ediyoruz. Dizilere ev sahipliği yapan Sıla Konağı ile üçüncü güne başlıyoruz. Ardından Telkariciler çarşısını ziyaret ediyoruz. Gümüşçüler ve kozmetikçilere uğruyoruz. Sonrasında ise Diyarbakır'a doğru geçiyoruz. Öğle yemeğimizi alıyoruz, ardından ise Diyarbakır Kalesi'nin surları üzerinde Harput Kapısı ile Mardin Kapısı'nı birleştiren eksenin batısında yer alan Ulu Cami'ye uğruyoruz. Ardından Hasanpaşa Hanı'na uğruyoruz. Şeyh Mutahhar Camii olarakta bilinen, Diyarbakır’da 1500 yılında Akkoyunlu beylerinden Kasım Bey tarafından inşa ettirilmiş cami. Akkoyunlular’ın en önemli anıtsal eserlerinden olan Dört Ayaklı Minareyi ziyaret ediyoruz. Sonrasında ise Ermeni cemaatinin Ortadoğu'daki en büyük kilisesi konumunda kabul edilen Surp Giragos Ermeni Kilisesine (opsiyonel) uğruyoruz sonrasında dönüş yolculuğumuz için hareket ediyoruz. Pazartesi sabah erken saatlerde Konya'ya dönmüş oluyoruz.


DAHİL OLANLAR:
3 Sabah Kahvaltısı
2 Akşam yemeği (1 otel 1 sıra gecesinde)
Seyahat sigortası
Profesyonel rehberlik hizmeti
Halfeti Tekne turu
Urfa Sıra gecesi Akşam yemekli

HARİÇ OLANLAR:
Müze ve ören yeri girişleri
Öğle yemekleri


İPTAL POLİTİKASI:
İptal ve iade şartları